Nieuwsberichten

De nieuwssectie publiceert graag ook uw vermeldenswaardige nieuwsfeiten.
Stuur uw bijdrage aan redactie@waardeiland.nl en wellicht verschijnt uw nieuwsbericht onder vermelding van auteur en datum hier!

100 jaar Waardeiland

16 september 2019

Zeer gewaardeerd lid van de Vereniging Waardeiland,

 

Tijdens de succesvolle BBQ afgelopen weekeinde bleek dat meerdere Waardeilanders het bericht gemist hebben dat het Waardeiland dit jaar precies 100 jaar bestaat en dat het bestuur van de Vereniging Waardeiland het idee heeft opgevat om u een blijvende herinnering te geven voor dit heugelijke feit. Daarom bij deze nog een keer ons plan.

Wij willen een jubileumboekje maken dat de ontwikkelingen van en op het Waardeiland de revue laat passeren. Van 500 voor Christus tot vandaag de dag. Verhalen over de Koninklijke Nederlandse Grofsmederij (K.N.G), de Kettingfabriek, de fabriek Canton, de planontwikkeling van het eiland als woongebied, de eerste watertoren met een gewapende betonconstructie in Nederland, de krakers, de asfaltering, de nieuwe beschoeiingen, de bouw van de woningen op andere de Calslaan en van Residence Rijn-Staete en nog vele andere interessante terugblikken. Deze speciale editie is een must voor iedereen die het Waardeiland een warm hart toedraagt. Het boekje wordt gratis vergeven aan de leden en sponsoren.

Medio december willen we het boekje feestelijk presenteren met een gezellige borrel erbij aan onze bewoners, alle sponsoren en de gemeente. Ook willen wij een vlaggenmast als blijvende herinnering op het eiland plaatsen met een speciaal 100-jarig logo van het Waardeiland.

Om deze plannen uit te voeren, hebben we donaties nodig. Daarom zoeken we onder de leden donateurs die deze uitgave willen steunen. Eind september is onze deadline om te beslissen in welke vorm dit project haalbaar is. Het zou mooi zijn als wij tegen die tijd weten welk bedrag is opgehaald mede gezien de weken die nodig zijn voor het schrijven van dit jubileumboekje vol met unieke foto’s en interessante verhalen.

Vandaar dit verzoek aan u om onze vereniging te steunen en dit feest voor uzelf en alle leden realiteit te laten worden met een bijdrage dat u waard vindt.

Help ons met de realisatie en doneer wat u wenst. Dit kunt u doen op bankrekeningnummer NL68 RABO 0333 3396 22 ten name van Vereniging Waardeiland te Leiden onder vermelding van uw adres. Maar doe uw toezegging of donatie in ieder geval voor eind september.

Wij zijn ook geïnteresseerd in andere onderwerpen die volgens u de moeite waard zijn. Heeft u (digitale) foto’s of anekdotes hiervan, stuur deze dan op naar 100jaar@waardeiland.nl.

De redactie wordt verzorgd door Frans van Wel die dit speciale boekje van mooie verhalen en unieke beelden zal voorzien. U kunt gewone foto’s ook posten bij hem op de Aletta Jacobslaan 24 die u in december weer terugkrijgt. Voorzie alles van uw naam, adres en telefoonnummer. Lukt dat allemaal niet, laat dan weten wat u heeft waarna contact met u wordt opgenomen.

Wij danken u alvast voor uw steun om het 100-jarig bestaan van het Waardeiland dit jaar feestelijk te kunnen afsluiten.

 

Het bestuur van de Vereniging Waardeiland